Jdi na obsah Jdi na menu
 


PRVNÍ SPOLEČNÁ NOC

PRVNÍ SPOLEČNÁ NOC

Než půjdete spát, dojděte ještě jednou se svým psem ven, aby se mohlo vyprázdnit. Položte mu do boxu nebo ohrádky jeden z ručníků s pachem jeho maminky a štěně ne něj položte. Zavřete dveře a lehněte si vedle něj do postele. Obojek/postroj a vodítko leží v pohotovosti vedle postele.

Když štěně naříká

Pokud vaše štěně běduje a naříká, spusťte ruku z postele a nechte ji viset podél mříží vedle něho, aby se necítilo osaměle. Ať se pak stane cokoliv, zůstaňte klidní a spěte. Neotvírejte box, nerozsvěcejte ani se do boxu nedívejte. Čím uvolněnější budete, tím uvolněnější bude i vaše štěně a tím spíše usne.

Když je štěně v noci neklidné

Když se vaše štěně v noci probudí a začne projevovat neklid, nejprve se oblékněte, pak otevřete box a vemte štěně do náruče pak mu natáhněte obojek, připněte vodítko a jděte s ním ven. Vysaďte pejska na jeho toaletu. Jakmile se vyprázdní, pochvalte ho. Pak ho znovu vezměte do náruče a vraťte se s ním do domu, sundejte mu obojek a dejte ho znovu do boxu. Ihned si zase lehněte a zhasněte světlo. I když malý třeba ještě bude v boxu šramotit, vy zůstaňte uvolnění a pokud možno znovu usněte.

zdroj: výcvik štěněte den po dni 

psici-pes.jpg